De Himalaya boven ‘Noord’

Nostalgische aanblik van majestueuze reuzen in een mij onbekende wereld…
[klik om te vergoten]

… uitzicht over ‘Noord’, shakend op m’n balkonnetje op woensdag 6 november
{klik om te vergroten]

Zoek het verschil tussen beide plaatjes…

Wat is nu ‘mooi’? ‘Mooier’ durf ik niet te zeggen…

Het is vooral de stilte en het onaangeraakte wat het berglandschap zijn schoonheid geeft …  adembenemend…

In ‘de hemel boven Noord’ is het de stemming die bij je binnenkomt – als van een coulissen landschap met een continu wisselende achtergrond. De steeds wisselende gezichten van de hemel zijn als het ware met een gevoelig penseel vastgelegd, in een bijna menselijk drama – waar het Himalaya berglandschap van een ‘onaardse’ schoonheid is, in zichzelf verzonken, in diepe meditatie.

Die aanblik van de Himalaya ontvingen we via onze vriendin Liesbeth van ’t Hoff. Zij zit in Nepal voor haar ‘Sponsorreis Kinderen Nepal Liesbeth‘ (NB de link werkt alleen op Facebook).
Ook het onderstaande filmpje is van haar afkomstig. Daarop kun je zien hoeveel vreugde ze die kinderen daar bereidt met de 183 ‘scholarships’ die ze met bloed, zweet en tranen bij elkaar bracht…

Terug naar het stadse leven, hier en nu, met als  Shake v/d week  een nummer uit Electric Sufi van Dhafer Youssef – voor vanavond bij de Tao-zen Huiskamergroep.

——————————-
Na afloop van de avond
——————————-

… en dan was er nog de muziek die gisteravond spontaan bij ons ‘inbrak’ onder het zitten: Trinity van George Gurdjieff, uitgevoerd door het Gurdjieff Ensemble. Dit vanwege het feit dat mijn iPhone op ‘spraakbesturing’ overgeschakeld bleek te zijn. Was het onze meditatiekat misschien die wat miauwde?
Hierbij.